Τετάρτη, 26/2/2014
09.30 – 11.30
Ενότητα 1 – Συντονιστής: Γιώργος Αγγελής, Δημοσιογράφος
Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ΕΕ 2020 για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας
ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γιάννης, Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου
Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021 και εποχικότητα
ΛΑΜΝΙΔΗΣ Αλέξανδρος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Εποχικότητα: Μύθοι και Πραγματικότητα
AΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος, Aldemar Resorts
Προϋποθέσεις και μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ Δημήτρης, Σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ
Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, συνθήκη επιβίωσης των επιχειρήσεων. Νέα ταξιδιωτική εμπειρία και στρατηγικό μάρκετιγνκ στο δίκτυο διανομής
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Άντα, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου | Praxis Plus
12.00 – 14.00
Ενότητα 2 – Συντονίστρια: Βίκυ Βαμιεδάκη, Δημοσιογράφος
2014 Έτος Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο: Ο πολιτισμός ως εργαλείο επιμήκυνσης της τουριστικής περιοδου
ΦΤΑΚΛΑΚΗ Ελευθερία, Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου
Η χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας στην ανάπτυξη του τουριστικου προϊόντος – Το τουριστικό πόρταλ της περιφέρειας Ν.Αιγαίου
ΒΙΤΣΑΚΗΣ Γιώργος, Ομάδα Εκπαίδευσης Εργαστηρίου Επεξεργασίας Δεδομένων Πανεπιστημίου Κρητης
Ολοκληρωμένος τουριστικός σχεδιασμός στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
ΣΠΙΛΑΝΗΣ Ιωάννης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
15.00-16.30
Ενότητα 3 – Συντονιστής: Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ
Προσδιορίζοντας τον τουρισμό υπαιθρίων δραστηριοτήτων (με όρους της αγοράς)
ΤΣΟΥΚΙΑΣ Μιχάλης, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων, Lead Αειφόρος Ανάπτυξη ΑΕ (Trekking Hellas)
Η επιτυχία του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο και η δυναμική για παρόμοια ανάπτυξη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Άρης, Climb Kalymnos
MILOTERRANEAN Geo Experience
ΒΟΓΛΗ Αννα, S&B Industrial Minerals S.A.
Τουρισμός στα ηφαίστεια του Αιγαίου: Το παράδειγμα της Σαντορίνης
ΦΥΤΙΚΑΣ Μιχάλης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τα Γεωπάρκα ως προορισμοί αειφόρου τουρισμού και εργαλεία τοπικής ανάπτυξης
ΖΟΥΡΟΣ Νικόλαος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17.00 – 20.00
Ενότητα 4 – Συντονιστής: Τάσος Παππάς, CITE, CIS
Greece has potential for walking tourism – but the offers must be of a high quality
NIELSEN Liz, President, European Ramblers Association
Ολοκληρωμένα δίκτυα μονοπατιών και η ανάγκη αξιοποίησης του ελληνικού δυναμικού
ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Φοίβος, Paths of Greece
18.00 – 20.00 Εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό
Συντονιστής: Μανώλης Λιγνός, Δικηγόρος, εκδότης
Στρογγυλό τραπέζι: “Τα μονοπάτια της Σαντορίνης”
ΖΩΡΖΟΣ Αναστάσιος- Νικόλαος, Δήμαρχος Θήρας, ΖΑΡΟΚΩΣΤΑΣ Κωνσταντίνος, υπεύθυνος έργου, ΜΑΤΣΟΥΚΑ Πηνελόπη, Εκδόσεις Ανάβαση, ΔΙΔΩΝΗ Βούλα, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Ηχόραμα “Σαντορίνη” του Δημ. Ταλιάνη
Πέμπτη, 27/2/2014
09.00-11.00
Ενότητα 5 – Συντονίστρια: Τασούλα Επτακοίλη, Δημοσιογράφος
Η συμβολή των Γραφείων Συνεδρίων κ’ Επισκεπτών στην αντιμετώπιση εποχικότητας προορισμών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξία, Athens Convention & Visitors Bureau
Συνεδριακός Τουρισμός VS Εποχικότητα
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ Δέσποινα, Thessaloniki Convention Bureau | ΑRTION Conferences & Events
Destination weddings στο “χείλος” της σεζόν
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Λίλα, Weddings in Greece by Heliotopos
H συμβολή των μαραθώνιων δρόμων (και άλλων αθλητικών γεγονότων) στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Κωστής, Event Management
Πως δημιουργείται ένας νέος προορισμός κρουαζιέρας: Το παράδειγμα της Κεφαλονιάς
ΚΕΚΑΤΟΣ Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς
11.30-13.30
Ενότητα 6 – Συντονίστρια: Παναγιώτα Κουρή, Strategic Planning & Marketing Travel & Tourism
Η συμβολή του Κοινωνικού Τουρισμού στη μείωση της εποχικότητας, – Πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” – του Ε.Ο.Τ.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Μιχαήλ, Τμήμα Νέων Μορφών Τουρισμού, Δ/νση Μελετών και Επενδύσεων Ε.Ο.Τ.
Η Εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού και η περιφερειακή της διάσταση
ΜΑΡΚΑΚΗ Μαρία, ΣΩΚΛΗΣ Γεώργιος, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
Αντιμετωπίζοντας την εποχικότητα της αεροπορικής κίνησης στη Ρόδο και την Κρήτη μέσα από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλών ναύλων
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Παύλος, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ανδρέας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η σημασία του τουριστικού σκάφους αναψυχής γιώτινγκ για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα
ΛΑΜΠΡΟΥ Κάτια, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος
14.30-16.00
Ενότητα 7 – Συντονίστρια: Μαργαρίτα Μανούσου, Δημοσιογράφος
Νέες προκλήσεις και νέες επενδυτικές ευκαιρίες για μείωση της εποχικότητας με την διευκόλυνση του νέου νόμου για τον Τουρισμό (Ν. 4179/2013). Νέο θεσμικό πλαίσιο για «Ιατρικό Τουρισμό», «Τουριστική κατοικία» και «Ξενώνες φιλοξενίας νέων».
ΝΟΜΠΙΛΑΚΗ Πηνελόπη, Προϊσταμένη Τμήματος Τουριστικών Επενδύσεων, Διεύθυνση Μελετών και Επενδύσεων Ε.Ο.Τ.
“Αθήνα, σημαντικός τουριστικός προορισμός”. Πώς μπορεί να καταστεί κορυφαία ταξιδιωτική επιλογή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χρησιμοποιώντας ως μοχλό ανάπτυξης τον πολιτισμό, την τέχνη και την αγορά της
ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ Νικόλαος, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Our Greece Globally Yours
ΜΠΑΛΑΚΑΚΗΣ Γιαννης, Geo Routes Cultural Institute
«Ζωντανά» Αρχαιολογικά Πάρκα, πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης «ξεχασμένων» αρχαιολογικών χώρων και η συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες
ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Άρης, Αρχαιολόγος, ΦΡΑΓΚΟΥ Γκέλυ, Αρχαιολόγος
Athens Flying Week, η δημιουργία ενός event
ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ Παναγιώτης, Athens Flying Week
16.30-18.30
Ενότητα 8 – Συντονιστής: Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος
Απο την οινοκαλλιέργεια, στον οινοτουρισμό: Nappa Valley, California
ΚΟΥΡΗ Παναγιώτα, Strategic Planning & Marketing Travel & Tourism
Ο ρόλος της γαστρονομίας στη μείωση της εποχικότητας στο τουρισμό- η συμβολή του ΕΟΤ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Νίκη, Προϊσταμένη Τμήματος Ποιοτικού Ελεγχου, Δ/νση Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας Αγοράς, Ε.O.T.
Tροφοσυλλογή – εμπλουτίζοντας την τουριστική εμπειρία στο Πήλιο
ΨΗΜΜΕΝΟΣ Φιλάρετος, Ξενώνας Αμανίτα
Aegean Cuisine: Η συνταγή για επιτυχή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
ΚΑΛΩΣΤΟΣ Γιώργος, Συνεργάτης Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Αegean Cuisine
Στρογγυλό τραπέζι: Τουρισμός και Γαστρονομία: Ένα βήμα μπροστά
ΚΑΛΩΣΤΟΣ Γιώργος, Συνεργάτης Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Αegean Cuisine, ΠΙΤΤΑΣ Γιώργος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο – Πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό”, ΤΣΙΝΓΚΑΣ Κώστας, Σεφ, Δημοσιογράφος, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γιώργος, Εστιατόριο Σελήνη
Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη
26 – 27 Φεβρουαρίου 2014, Αθήνα
10 χρόνια συνεχούς παρουσίας
στα τουριστικά & συνεδριακά δρώμενα
Ηλιότοπος Συνέδρια
Ημεροβίγλι, 84700 Σαντορίνη
Τηλ.: 2286024758, Fax: 2286023672
E-mail: imic@heliotopos.net
Copyright 2013-14 Heliotopos Ltd